16 – Pieter Dobbelaere

  • kandidaat nummer: 16
  • beroep: student journalistiek
  • leeftijd: 25 jaar
  • gezinssituatie: in een relatie / thuiswonend

 

CONTACTGEGEVENS

 

Zo’n 25 jaar geleden kreeg ik het voorrecht om de wereld binnen te treden als Boekhoutenaar. Daar leerde ik voor het eerst stappen, voetballen, lachen, huilen, maar voornamelijk genieten van het charmante dorpsleven.

Een viertal jaar geleden besloot ik om te starten aan mijn studies journalistiek met afstudeerrichting TV en Sport. Daar leerde ik mijn vriendin kennen en tot op de dag van vandaag mag ik mij gelukkig prijzen dat ze nog steeds aan mijn zijde staat. Meteen na onze studies boekten mijn vriendin en ik een ticket naar de andere kant van de wereld.

Ik ben sinds enkele weken terug van Australië waar ik zes maanden mocht genieten van wat ze Down Under te bieden hebben. Terwijl ik aan de andere kant van de wereld de tijd van mijn leven had, miste ik wel iets. Niet de frieten, het bier of het ongeziene niveau van Jupiler Pro League, maar het gevoel van thuiskomen. Thuiskomen in een dorp waar vriendelijkheid centraal staat.

Het moment dat ik met de wagen een bord passeer met de magische letters ‘ASSENEDE’ op, voel ik de stress wegglijden. Dan sta ik te popelen om naar mensen te zwaaien zonder rare blikken terug te krijgen, om te genieten van een pintje met dorpsgenoten, om een match mee te pikken van VC Boekhoute of om te glimlachen naar de buurvrouw. Kortom: om terug bij een familie te horen.

 

Loading