Onze visie in het kort

Onze visie
Wij willen een bruisende plattelandsgemeente zijn, waar we een aangename thuis vinden en fier op mogen zijn. Een voorbeeld voor anderen. Assenede wil een vooraanstaande plaats opnemen in een groter Meetjeslands verhaal.

 

Om dit te bereiken schakelen we de komende jaren nog een paar versnellingen hoger in functie van het DNA van onze gemeente.

  • Assenede kent een sterke dorpsbeleving. Een bevolking die samenhangt. Daarom willen we enerzijds een goede relatie blijven onderhouden met het verenigingsleven, de vele vrijwilligers, bewonersplatformen en adviesraden en anderzijds alle waardevolle initiatieven die bijdragen tot een grote betrokkenheid actief ondersteunen.
  • We wonen graag in het groene, landelijke Assenede. Daarom willen we nog meer inzetten op een slimme en samenhangende ruimtelijke ordening die ervoor zorgt dat wonen, spelen, landbouw, natuur en een plaats voor onze ondernemers optimaal op elkaar afgestemd zijn. Mobiliteit binnen Assenede en naar Assenede is hierbij een groot aandachtspunt!
  • De toekomst is aan de jeugd. Kinderen én jongeren. Daarom willen we onze inhaalbeweging verder zetten. Voor elke deelgemeente eigen jeugdlokalen, natuurlijke speelpleinen en sportinfrastructuur. Maar we willen ook een waardig alternatief voor een jeugdhuis.
  • Assenede heeft meer dan elders in Vlaanderen een vergrijzende bevolking. Daarom willen we ons extra inzetten voor deze inwoners. Zij moeten zo lang mogelijk op een aangename manier kunnen vertoeven waar zij zich al jaren thuis voelen en waar zij zich veilig voelen. Wij dragen zorg voor onze senioren en sociaal kwetsbaren.

 

Wil je onze integrale visie lezen? Klik dan hier.

Loading