8 – Heidi Schaght

  • kandidaat nummer: 8
  • beroep: regiomedewerker Waasland voor Toerisme Oost-Vlaanderen
  • leeftijd: 46 jaar
  • gezinssituatie: gehuwd met Chris, mama van Thorben (15) en Quinten (14) Van der Snickt

CONTACTGEGEVENS

 

Ik ben Heidi Schaght, getrouwd met Chris en mama van mijn twee tienerjongens Thorben en Quinten. Zoals veel ouders met kinderen, ken ik blindelings de weg naar alle voetbalpleinen in Oost-Vlaanderen. Behalve op voetbal zijn mijn jongens ook verzot op de KLJ. De vriendschappen die hier voor het leven gesmeed worden, zijn onbetaalbaar. En dus ben ik ook fan!

Wat is mijn doel? Ik wil Assenede op de kaart! Niet enkel op toeristisch, maar ook op economische vlak zonder daarbij het menselijke, hartelijke aspect uit het oog te verliezen. Ik leg je uit waarom.

Wie mij ook maar een beetje kent, kan erover meespreken: ik sta optimistisch in het leven, ben graag onder de mensen en geniet van de kleine dingen. En natuurlijk is het voor mij elke dag opnieuw genieten van Assenede. Dit is het dorp waar ik opgroeide en nog altijd woon, een dorp waarvan de inwoners mij bijzonder nauw aan het hart liggen.

Professioneel ben ik, in de lijn van mijn opleiding, aan de slag bij Toerisme Oost-Vlaanderen. Met een klein team van enthousiaste medewerkers zetten we vanuit Sint-Niklaas het Waasland op de toeristische kaart. Eerder deed ik dat al voor het Meetjesland, en vijftien jaar geleden was dat zelfs mijn opdracht in Assenede. Eén van de realisaties waar ik nog altijd erg trots op ben, is het Bezoekerscentrum in Boekhoute. Het verleden tastbaarder maken en voor iedereen toegankelijk maken, samen met de gidsen toen, is onvergetelijk. 

Inmiddels zes jaar geleden zette ik mijn voorzichtige eerste stappen in de gemeentelijke politiek. Met succes, want ik werd verkozen tot gemeenteraadslid. Met een rugzak vol politieke en professionele ervaring wil ik me graag verder inzetten voor Assenede en zijn inwoners. En waar kan ik dat beter doen dan in een team van gedreven mensen die precies naar hetzelfde streven? Daarom koos ik voor een plekje op de lijst van SamenPlus.

Waar ik voor sta? Allereerst voor een betere en open communicatie met de inwoners. Maar ook voor meer aandacht voor toerisme en recreatie, want daar liggen nog veel mogelijkheden. Het lijkt me een fantastische uitdaging om Assenede niet alleen verder te helpen uitbouwen als een warme gemeente waar het prettig wonen is, maar ook als een plek waar toeristen graag op bezoek komen. Waar ze gezellig kunnen wandelen of fietsen, een cafeetje doen, een hapje eten. Toerisme is in de eerste plaats ontspanning, maar ook een niet te onderschatten economische groeimotor van de Vlaamse en lokale economie. En daar worden we ook in Assenede met z’n allen beter van!

 

Loading