19 – Erika Dhaese

  • kandidaat nummer: 19
  • beroep: begeleidster bij het Team/Ambulant van de Triangel in Lovendegem
  • leeftijd: 54 jaar
  • gezinssituatie: partner van Emmanuel Lootens, moeder van Edward (24) en Corneel (20), dochter van Jozef Dhaese en Mariette Van Loo

 

CONTACTGEGEVENS

 

 

54 jaar geleden werd ik in het toenmalige “moederhuis” van Assenede geboren. Ik groeide op in de bakkerij van ’t Staaksken. Mits enkele omzwervingen in de jaren ’80, woon ik onafgebroken in Assenede.

Ik studeerde aan het Hoger Centrum voor gezinswetenschappen in Brussel. Reeds 33 jaar werk ik als begeleidster bij mensen met een verstandelijke beperking. De afgelopen 10 jaar binnen het Team/Ambulant (begeleid zelfstandig wonen) van de Triangel in Lovendegem.

In mijn vrije tijd ben ik, ook al vele jaren, als vrijwilliger actief in verschillende organisaties. In de wereldwinkel, sta ik, samen met anderen, in voor de aankoop en het etaleren van de “non food“ artikelen.

Ook bij Jazzenede werk ik van bij het prille begin, nu ongeveer 15 jaar geleden, mee achter de schermen. Sedert de vorige editie sta ik, samen met een enthousiast mini team, in voor de aankleding van het terrein, het restaurant, de bar,…
Muziek is dan ook één van mijn passies. Ik bespeel zelf enkele instrumenten, zing graag, en sedert een tweetal jaar maak ik ook deel uit van de fanfare “Braeckmans zonen en dochters” in Boekhoute.

Ooit stond ik op de lijst van het toenmalige Agalev. Ik ben de partij trouw gebleven, ook toen ze werd omgedoopt tot GROEN, en in 2001 aan een “SamenPlus“ verhaal begon.

Loading