5 – David Vercauteren

  • kandidaat nummer: 5
  • beroep: attaché van de burgemeester
  • leeftijd: 42 jaar
  • gezinssituatie: vrijgezel

 

CONTACTGEGEVENS

 

 

David Vercauteren trekt ook dit jaar met dezelfde gedrevenheid naar de gemeenteraadsverkiezingen. Onze man van het volk is trots op 18 jaar goed bestuur van SamenPlus en kijkt er naar uit om met deze ploeg verder te besturen.

‘Miede’ is een trotse inwoner van onze gemeente. Dit blijkt uit zijn vele initiatieven om Assenede ook buiten de gemeentegrenzen op de kaart te zetten. Zo is hij onder meer nauw betrokken bij de organisatie van de U13 Cup en ook zijn inzet bij de organisatie van het jaarlijkse carnaval in Assenede gaat niet onopgemerkt voorbij. David gaat voor een gemeente waar het plezant is om te wonen, te leven en te werken.

Lokale economie en het ondersteunen van het verenigingsleven, blijven zijn belangrijkste aandachtspunten. Daarnaast heeft hij tijdens het uitoefenen van zijn schepenambt veel aandacht besteed aan het onderhoud van onze wegen. “Voor een kleine gemeente als de onze hebben we een zeer groot wegennetwerk, wat het onderhouden ervan geen eenvoudige klus maakt. Maar veilige voetpaden en goed onderhouden wegen zijn een must!”

“ Wat betreft het groenonderhoud zijn we ook steeds op zoek naar milieubewuste initiatieven om onze gemeente proper te houden.” Het probleem van sluikstorten is dan ook een doorn in het oog voor David: “Een zeer vervelend probleem, waar niet direct een kant en klare oplossing voor te vinden is, maar wat zeker onder onze aandacht blijft!”

Steeds meer toeristen vinden de weg naar onze gemeente. “Het karakter van onze poldergemeente zorgt ervoor dat veel fietsers Assenede komen ontdekken. Dit is een kaart die we zeker moeten trekken! Zorg dragen voor het voortbestaan van onze landbouw, het onderhoud van onze waterwegen en het verzekeren van de goede staat en de veiligheid van onze (fiets)wegen is hierbij belangrijk.”

Ondanks zijn drukke agenda blijft David de man uit de straat en hecht hij veel belang aan persoonlijk contact. “Ik vind het belangrijk om te horen wat er leeft bij onze inwoners en probeer steeds kort op de bal te spelen bij de problemen of moeilijkheden die ik opvang. Het is natuurlijk ook leuk om op deze manier te horen wat mensen echt appreciëren en waarom ze graag in onze gemeente vertoeven. Dit geeft me extra energie om er tegen aan te gaan. Zowel voor jong als oud moet het plezant zijn om hier te zijn!”

David zijn verhaal is duidelijk nog niet uitverteld. Er zitten nog heel wat verhaallijnen klaar die hij in de komende bestuursperiode graag met zijn collega’s van SamenPlus wil uitschrijven!

Loading