6 – Chantal Bobelyn

  • kandidaat nummer: 6
  • beroep: financieel medewerkster Socialistisch Studiecentrum Oost-Vlaanderen & andere vzw’s
  • leeftijd: 47 jaar
  • gezinssituatie: alleenstaande en fiere mama van Matthias Van Hecke

 

CONTACTGEGEVENS

 

 

Chantal Bobelijn, 47 jaar. Mama van de 19-jarige Matthias Van Hecke, actief bij de scouts van Boekhoute en student aan Ugent. Zij woont in Assenede en zou geen plekje in Vlaanderen willen omruilen voor haar geliefd geboortedorp.

Haar voeling met het dorp is bijzonder groot en heel haar sociaal leven speelt zich af in en rond Assenede. Al van jongsaf kwam Chantal in contact met allerlei verenigingen die in het volkscafé van haar ouders samenkwamen. Zo werd haar de microbe doorgegeven en werden de fundamenten voor vrijwilligerswerk toen al gelegd.

Al sinds haar kinderjaren is Chantal actief in de socialistische partij en haar nevenorganisaties (van de majorettes tot de vrouwenvereniging VIVA-SVV). Zij is ook voorzitster van VIVA-SVV en bestuurslid van de vzw De Samenwerking of zaal Germinal.

Chantal is ongeveer twee jaar schepen van sport, ontwikkelingssamenwerking, onderwijs, cultuur en bibliotheek. Zij is er van overtuigd dat vrouwen politiek en beleid met een andere bril bekijken.

Zo meent zij dat er bijzonder moet geïnvesteerd worden in zowel cultuur, sport als in het verenigingsleven. Dit zijn nu eenmaal de domeinen die mensen dichter bij elkaar brengen en vereenzaming of verzuring tegengaan. Van koffietafels tot toneelvoorstellingen, van de kerstmarkt tot carnaval, van voetbalmatch tot loopwedstrijd: hierin moet de gemeenschap investeren zodat niet alleen het aanbod groter wordt, maar ook de bereikbaarheid. Ook de minder mobiele mensen moeten aan het sociaal leven kunnen deelnemen.
En daar heeft Chantal als vrouw bijzonder oog voor.

Loading