Al die folders in onze brievenbus met óns belastinggeld?

Het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet (art 192) bepaalt de maximumbedragen die partijen en kandidaten mogen uitgeven aan verkiezingspropaganda. Dat bedrag hangt af van het aantal kiezers. In Assenede mag elke lijst maximum 12.357 EUR uitgeven en elke kandidaat maximum 1.250 EUR. Dit wordt dus op Vlaams niveau vastgelegd en streng gecontroleerd.
De partijen sparen door middel van activiteiten en afdrachten van mandatarissen een budget bij elkaar om die verkiezingscampagne te financieren. Er komt geen belastinggeld aan te pas!
Wij vinden het belangrijk om dat te doen, omdat elke kiezer goed moet geïnformeerd zijn. Niet iedereen heeft Facebook of heeft de kans om alle kandidaten te ontmoeten. Door onder andere drukwerk met de voorstelling van de kandidaten en de standpunten te verspreiden, kan de kiezer een overwogen keuze maken in het stemhokje.
Loading